İçeriğe geç
SoleChem

Tamanu yağı nedir?

Tamanu yağı (CAS 223748-12-7), Calophyllum inophyllum ağacının meyvelerinden soğuk pres yöntemiyle elde edilen botanik kökenli bir yağdır. Calophyllum tacamahaca ekstresi olarak da bilinir.

Tamanu yağı nerede kullanılır?

  • Kozmetik ve dermatolojik formülasyonlar: cilt yenileme ve bariyer onarımı
  • Yüz serumu, skar tedavi kremi ve güneş sonrası ürünlerde aktif bileşen; cilt onarımını destekleyen formülasyonlarda taşıyıcı yağ
  • Saç bakımı: skalp serumu ve yoğun bakım maskelerinde nem tutma
  • Topikal preparatlar: bariyer fonksiyonunu destekleyen krem ve pomatlar
  • Antioksidan stabilitesiyle oksidasyona duyarlı aktif içeriklerin korunmasında emülsiyon matrisine katkı

Diğer İsimler

Soğuk pres tamanu yağı

İlgili Ürünler

Kimyasal Özellikler

CAS Numarası
223748-12-7
Form
sıvı
Kalite
gıda, kozmetik

Sektörler

Ara WhatsApp Teklif Al