Sıvı parafin nedir?
Sıvı parafin (CAS 8042-47-5), beyaz mineral yağ veya parafin yağı olarak da bilinen, rafine edilmiş petrol kökenli bir yağdır.
Sıvı parafin nerede kullanılır?
- Kozmetik ve ilaç: yüksek saflıktaki dereceler krem, merhem, bebek yağı ve topikal preparatlarda baz veya taşıyıcı yağ
- Plastik işleme: polimer kalıplamayı kolaylaştırma ve nihai ürünün esnekliğini artırma amaçlı plastikleştirici
- Tekstil: iplik ve kumaş işleme proseslerinde yağlama ve yumuşatma
- Metal işleme: kesme, çekme ve şekillendirmede soğutucu-yağlayıcı
- Deri işleme: malzemenin yumuşaması ve işlenebilirliği
Fiziksel Özellikler
| Erime Noktası | -15° |
| Kaynama Noktası | 300-500°C/1,013hPa |
| Yoğunluk | 0.833 g/cm³ @ Temp: 20 °C |
| Parlama Noktası | 185 °C |
| Görünüm | Mineral oil mist, havada dağılmış renksiz, yağlı bir sıvı aerosol olup, yanmış madeni yağ kokusuna sahiptir. Koku eşiği 1.0 ppm'dir. |
| Renk | Beyaz |
| Koku | Çok hafif. |
| Suda Çözünürlük | Çözünmez |
| Buhar Basıncı | 0.0001 hPa (20 °C) |
| Kırılma İndisi | n 20/D 1.467(lit.) |
Diğer İsimler
▸ Tüm eş anlamlılar ve diğer adlar (5)
Likit Parafin · Liquid Paraffin · Liquid Paraffine · Mineral Oil · Sivi Petrol Likit Parafin
İlgili Ürünler
Kimyasal Özellikler
- CAS Numarası
- 8042-47-5
- EC Numarası
- 232-455-8
- Form
- sıvı
- Kalite
- teknik, USP, EP, BP
- Kategori
- Yağlar, Katı Yağlar ve Mumlar